Kulturní Osmičky Kulturní Osmičky
Historie a současnost cyklu kulturních pořadů v kostele sv. Petra a Pavla.
More detail
Veřejné akce Veřejné akce
V naší farnosti pořádáme pravidelné kulturní akce Starobohnické posvícení, Starobohnické vánoční těšení a Noc kostelů.
More detail
Bohoslužby Bohoslužby
Pravidelné bohoslužby se konají v kostele sv. Petra a Pavla, kostele sv. Václava, v hospici Štrasburk a v kapli Domova pro seniory Slunečnice.
More detail

- 2. neděle adventní je o Janu Křtiteli. Advent naladí člověka na to, že bude oslavovat narození Ježíše Krista. Navazuje se na předcházející proroky, např. na Izaiáše.
- Teď jsme všichni v pandemii. Po dlouhé době je to celosvětová událost. A co nám tím chce Pán Bůh říct? V pátek měl kard. Cantalamessa, promluvu, kdy mluvil o smrti. Tím, že se narodíme, spějeme ke smrti. Nevíme, kdy a jak umřeme. Nemáme se toho obávat. Připravujeme se na 2. příchod Krista. Příprava spočívá v tom, že si to uvědomujeme. Advent není o úklidu a nákupech, ale o uvědomění si, proč jsme na světě.
- Ježíš dá vždycky sílu, abychom na světě žili naplno a dobře a všechno zvládli. My máme strach, Když se ale budeme opírat o Boha, tak se nemáme čeho bát.
- Jsme omezeni a to nás straší. Máme začít u sebe. Snažím se nedělat věci špatně? Neposuzuji lidi kolem sebe špatně? Já jsem tvůrcem, jestli to bude kolem mne dobré. Dějiny světa dělají lidé, kteří žijí svatě.

Vítejte

na stránkách Římskokatolické farnosti sv. Petra a Pavla v Praze Bohnicích. Najdete zde aktuální informace o dění ve farnosti, kulturních akcích, unikátních koncertech, službách církve a ohláškách.

K dispozici je také knihovna a farní centrum. Prohlédněte si naši fotogalerii a shlédněte videoprezentaci farnosti.

V případě potřeby nás kdykoliv zkontaktujte.

Facebook

Odkazy

MC Praha 8 Salesianske stredisko mladeze Kobylisy

Stare Bohnice

Logo osmicky

Duchovni pece nemocnice Na Bulovce

Spiritualni pece PN Bohnice

Církevní základní škola logopedická Don Bosco
Bohnicke komunitni centrum