Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

duch svaty letnice pramen page 0„Duch svatý nás učí všemu, uvádí do tajemství víry, obnovuje paměť a umožňuje rozlišovat,“ řekl papež František při mši sv. v kapli Domu sv. Marty. „Dnešním evangeliem je loučení Ježíše při Poslední večeři (Jan 14,21-26). Pán končí těmito slovy: »To jsem k vám mluvil, dokud ještě zůstávám u vás. Ale Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já« (v. 25-26).

Je to příslib Ducha svatého. Co působí Duch svatý v nás? Učí a připomíná. Učí nás Ježíšově nauce, učí nás, jak rozvíjet naši víru bez pochybení. Duch nám pomáhá růst v porozumění víry, více ji chápat a rozumět, co víra říká. Duch svatý je jako paměť, probouzí nás. Udržuje nás v bdělosti, abychom měli na paměti věci Páně, a připomíná nám také náš život:

Pokud prosíme o světlo Ducha svatého, pomůže nám rozpoznat a přijmout pravá rozhodnutí, ta drobná každodenní i ta velká. Je Tím, kdo nás provází a je nám oporou v rozlišování.“

Z homilie papeže Františka při mši sv. z Domu sv. Marty 11. 5. Celý překlad homilie najdete na www.radiovaticana.cz. Další texty o Duchu sv. si můžete přečíst na nástěnce v kostele sv. Petra a Pavla nebo na www.pastorace.cz a www.vira.cz.

Pavla Schrötterová

 


Vítejte

na stránkách Římskokatolické farnosti sv. Petra a Pavla v Praze Bohnicích. Najdete zde aktuální informace o dění ve farnosti, kulturních akcích, unikátních koncertech, službách církve a ohláškách.

K dispozici je také knihovna a farní centrum. Prohlédněte si naši fotogalerii a shlédněte videoprezentaci farnosti.

V případě potřeby nás kdykoliv zkontaktujte.